شیره خرما برای دیابتی ها ضرر دارد

شیره خرما دارای خواص فراوانی است و ممکن است برای افرادی سوال پیش بیاید که آیا برای دیابتی ها ضرر دارد؟ قبل از پاسخ به این سوال بهتر است کمی درباره شیره خرما و روند تولید آن آشنا شویم.

شیره خرما همان طور که از نامش پیداست یکی از فراورده های خرما است که سرشار از مواد مغذی می باشد و از آن در پخت حلوا و به صورت شربت شیره مصرف می کنند. شیره خرما را به دو روش سنتی و صنعتی به صورتی که در ادامه ذکر می کنیم تولید می کنند.

شیره خرما و دیابت

به دلیل خواصی که شیره خرما دارد مصرف آن بسیار توصیه می شود اما آیا کسانی که دیابت دارند هم می توانند از این شیره استفاده کنند؟

شیره خرما ارزش غذایی زیادی دارد و آهن، کلسیم، منیزیم و فولیک اسید تنها چند مورد از مواد معدنی آن می باشد. همچنین دارای خواص بسیار زیادی است که ما در ادامه سعی کردیم به چند مورد از آن به طور خلاصه بپردازیم پس در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.

– همان طور که گفته شد دارای آهن می باشد و باعث افزایش گلبول های خون شده و به همین دلیل برای درمان و جلوگیری از کم خونی بسیار موثر می باشد.

– ماده ای که وجود آن به اندازه کافی در بدن باعث استحکام استخوان ها می شود کلسیم و منیزیم می باشد که شیره خرما با داشتن این مواد مغذی باعث محکم شدن استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان در سنین بالا می شود.

– شاید دیده باشید که پزشکان برای زنان باردار داروی فولیک اسید تجویز می کنند تا از نقص های عصبی احتمالی در جنین جلوگیری شود که شیره خرما با داشتن مقدار زیادی فولیک اسید برای زنان باردار توصیه می شود همچنین مصرف آن باعث می شود تا زایمان راحت تری داشته باشند.

– مصرف شیره خرما به آرامش عصاب و روان کمک زیادی می کند و ضعف و خستگی را در بدن از بین می برد.

موادی که گفته شد تنها بخشی از خواص این شیره می باشد اما نکته ای که وجود دارد این است که مصرف زیاد آن برای افراد دیابتی توصیه نمی شود و بهتر است در مصرف شیره خرما زیاده روی نکنند تا مشکلاتی برای آن ها به وجود نیاید.

شیره خرما برای دیابت ضرر دارد

در مطالب پیش به خواص شیره خرما پرداختیم و گفتیم که مصرف بیش از حد آن برای افرادی که دیابت دارند ضرر دارد و باید در مصرف آن زیاده روی نکنند. حالا قصد داریم به خواص شیره خرما از نگاه طب سنتی و اسلامی نگاهی بیندازیم:

شیره خرما برای دیابت ضرر دارد

– شیره خرما طبع گرم و خشکی دارد و مصرف آن برای همه طبع ها مناسب می باشد و پزشکان سنتی مصرف آن را برای همه افراد در حد معتدل توصیه می کنند.

– از نظر این پزشکان، شیره خرما فیبر فراوانی دارد و خاصیت ملینی دارد که به رفع یبوست کمک زیادی می کند.

– شیره خرما ماده ای بسیار مقوی برای افزایش قوای جنسی می باشد.

– و در آخر این که مصرف شیره به همراه ورزش روزانه به چاقی صورت کمک زیادی می کند.

لازم به ذکر است که در طب سنتی با ترکیب شیره خرما با مواد غذایی مختلف از جمله شیر و ماست مصرف می کنند که باعث چند برابر شدن خواص شیره می شود.

ترکیب شیره با ارده: ارده خودش به تنهایی سرشار از خاصیت بوده و بسیار مقوی می باشد که ترکیب آن با شیره خرما می تواند به یک مواد غذایی سرشار از ویتامین تبدیل شود که از خواص آن می توان به بهبود عملکرد مغز اشاره کرد. اما به دلیل گرم بودن ارده و شیره، بهتر است افرادی که دارای طبع خیلی گرم هستند در مصرف آن زیاده روی نکنند.

ترکیب شبره و شیر: شیر سرشار از کلسیم می باشد و ترکیب آن با شیره می تواند برای مصرف صبحانه عالی باشد و باعث چند برابر شدن انرژی شود.

شیره خرما برای دیابتی ها

تا این جای مطالب به این نتیجه رسیدیم که شیره خرما چه خواصی دارد و مصرف آن برای دیابتی ها چگونه می باشد، اما لازم است که شیره را بشناسید و هنگام خرید شیره اصل را از شیره تقلبی تشخیص دهید پس به مواردی که در ادامه گفته شده دقت کنید:

– برای تولید شیره از خرماهای متفاوتی استفاده می کنند، اما معمولا شیره هایی که رنگ تیره تری دارند و شفاف هستند اصل می باشند.

– شیره های اصل غلظت مناسبی دارند یعنی نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق هستند.

– شیره های اصل به قدری شیرین هستند که اگر آن را بچشید شیرینی آن را حس می کنید اما شیرینی آن طوری نیست که دلتان را بزند.

– می توانید شیره را برای مدتی استفاده نکنید، اگر شیره ته نشین شد شیره خرمای آن اصل است.

– شیره های اصل پس از گذشت زمان به هیچ عنوان شکرک نمی زنند در حالی که شیره تقلبی چنین نیستند.

شیره خرما برای دیابتی ها

در کل شیره خرما را از فشردن مقدار زیادی خرما به دست می آوردند که در روش صنعتی این کار را در کارخانه ها و با استفاده از دستگاه های صنعتی انجام می دهند و در روش سنتی در خانه به این صورت تهیه می کنند. مقداری خرما را در یک محیط تمیز و سر پوشیده روی هم انباشته می کنند و بعد از گذشت مدتی، بر اثر فشرده شدن، شیره خرما به دست می آید. اگر قصد دارید خودتان در خانه این کار را انجام دهید بهتر است به نکاتی که در ادامه گفته شده را رعایت کنید تا شیره به دست آمده با کیفیت باشد.

برای تهیه شیره از خرماهایی استفاده کنید که شیره بیشتری داشته باشد. برای شفاف شدن شیره بهتر است مرتب کف روی آن را هنگام جوشیدن جمع کنید. سعی کنید شیره را خیلی غلیظ نکنید چرا که بعد از سرد شدن غلیظ تر هم می شود. این نکات به شما کمک می کند تا شیره به دست آمده کیفیت خوبی داشته باشد.

نکات گفته شده تا حدودی به شما کمک می کند تا شیره اصل و مرغوب خریداری کنید ولی صد در صد این امکان را به شما نمی دهد و کاملا تضمینی نیست. بنابراین بهتر است شیره را از مراکزی خریداری کنید که از کیفیت و اصل بودن آن مطمئن باشید. این مجموعه سعی کرده تا محصولات طبیعی و اصل را به مشتریان خود ارائه دهد پس شما می توانید با خیالی آسوده محصول مورد نظر خود را از این مرکز تهیه کنید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما